Bedrijfsinformatie

Het Bedrijf

Themaplant opereert vanuit 2 locaties, gevestigd in Panningen en Grashoek.
Op de steklocatie in Panningen vermeerderen we 90% van onze eigen planten. Dit is tevens de plek waar we ons moederplantenbestand houden, waarmee we de kwaliteit van ons uitgangsmateriaal maximaal kunnen waarborgen. Nadat de planten gestekt zijn, blijven ze hier nog enkele weken in de bewortelingskas staan. Wanneer voldoende afgehard, verhuizen ze naar Grashoek.

Op de afleverlocatie in Grashoek kweken we het halfwasproduct nog een tijd af voordat het zijn weg naar diverse afnemers vindt.
Op deze locatie maken we gebruik van door onszelf ontwikkelde sorteermachines met bufferbanden waardoor we in staat zijn om snel, grote partijen en uniforme planten aan onze klanten te leveren.


Teelten

Themaplant teelt succesvol verschillende soorten planten.
Evenals het produceren van planten waar we veel ervaring mee hebben, blijven we innoveren en proberen we verbetering te brengen in de huidige en toekomstige teelt.

Momenteel kweken we op 7 hectare, ruim 6 miljoen bodembedekkers, waarvan 1/2 miljoen haagplanten in pot. Het meeste hiervan staat in P9, maar ook in P13 (of Clayette packs op afspraak). Deze productie maken we samen met 15 vaste medewerkers en zo'n 60 scholieren.